"הפכנו לאח הגדול": ההורים שעוקבים אחרי ילדיהם דרך מצלמות

מקרי ההתעללות שפורסמו לאחרונה הציפו את הדרישה להציב מצלמות בגנים, ואלו לא נכבות בסוף יום הלימודים. "אני יכולה לראות את התנועות של הילדות ולהקליט את הסביבה שלה. זה מאפשר המון שליטה"

זמן צפייה: 05:38

דור ההורים של היום עושה שימוש הולך וגובר בטכנולוגיה למעקב אחרי ילדיהם, ולהרגיע את חששותיו. הפרסומים האחרונים על מקרי התעללות קשים בפעוטונים ובגני ילדים העלה מחדש את הדרישה להציב מצלמות במוסדות החינוך לגיל הרך, אך המצלמות לא נכבות ברגע שנגמר יום הלימודים.

ליאת פרל, אמא לשלושה, מחוברת בשעות העבודה לילדיה באמצעות אפליקציה שמתעדת כל תנועה שלהם. "אני יכולה לדעת איפה הן נמצאות, לראות את התנועות שלהן. מתי הילדה הייתה בבית, מתי הלכה לחוג. יש לי אפשרות גם להקליט את הסביבה שלה ולשמוע אנשים זרים שמדברים לידה", הסבירה. "במקום שכל ערב אני אחטט להם בטלפונים ואראה מה הם עשו, אני יכולה מהעבודה או בזמני הפנוי לראות מה הם עושים בזמן אמת. זה מאפשר המון שליטה ותחושה של רוגע וביטחון".

עוד בחדשות 13:

הריסת מסגדים ובניית המקדש: המסרים בסיורי תלמידים בירושלים

פרסום ראשון: משרד החינוך יאפשר סיורי תלמידים בקבר יוסף

הילדות שעומדות בפני גירוש לפיליפינים: "הדבר הכי מפחיד שקרה"

אפליקציית מעקב להורים
אפליקציית מעקב להורים | צילום: חדשות 13

למרות הקול הדומיננטי שדורש את העברת חוק המצלמות בגנים, יש מי שמסתייגים מהתיעוד והמעקב. "חלק מאיתנו רוצה להשיב לעצמו את השליטה, את הכוח לדעת מה באמת-באמת קורה", אמר משה טטר מבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית. "במקום שיח של מילים ושיח של אמון נהיה שיח של מצלמות והקלטות".

"המצלמה לדעתי יכולה להזיק הרבה יותר מלהועיל", אמרה חן ברזילי, אמא לשניים המתנגדת למעקב מצולם אחר הילדים. "אנחנו ההורים פתאום הופכים להיות מן אח גדול כזה, אנחנו דור אחר שפותר בעיות דרך המסכים, ומחפש פתרונות קלים במקום פתרונות עומק".