אלפי נעדרים והרוגים: ממשלות לוב הקרועה ישתפו פעולה בעקבות האסון

מימדי האסון בלוב עדיין לא התבררו במלואם, כאשר באופן רשמי ידוע על מעל 5,300 הרוגים וכעשרת אלפים נעדרים. בסיוע האו"ם, שתי הממשלות במדינה שנמצאת בסכסוך הסכימו לשתף פעולה ולסייע בהתמודדות עם הנזק

Whatsapp Image 2023 09 14 At 0
הנזק בעיר דרנה בלוב | צילום: רויטרס

שתי הממשלות של לוב הקרועה ישתפו פעולה במטרה לסייע לאלפי קורבנות השיטפונות שאירעו במדינה - כך אמר היום (חמישי) גורם באו"ם לרשת BBC. מעל 5,300 בני אדם נהרגו בימים האחרונים, רבים מהם בעקבות קריסת שני סכרים בעיר דרנה בצפון-מזרח המדינה, כתוצאה מהסופה "דניאל" שהכתה באזור.

מימדי הנזק העצומים טרם התבררו, אך כעת ההערכות הן שישנם מעל עשרת אלפים נעדרים ועשרות אלפים שנעקרו מבתיהם. גורם רשמי באו"ם אמר ל-BBC כי שתי הממשלות במדינה ישתפו פעולה וביקשו סיוע בינלאומי במטרה לנסות ולהתמודד עם הנזק.

טאוהיד פאשא, מארגון ההגירה הבינלאומי של האו"ם, אמר ל-BBC כי "שתי הממשלות פנו לקהילה הבינלאומית וביקשו סיוע ושירותים. הממשלה המערבית הגדילה את תמיכתה ותשתף פעולה עם הממשלה שבמזרח. האתגר כעת הוא להביא את תמיכת הקהילה הבינלאומית בהתאם". פאשא הוסיף כי התמיכה חייבת להיות גדולה יותר "במהירות" ולשם כך נשרד כסף רב.

Whatsapp Image 2023 09 14 At 0
השיטפונות בלוב | צילום: רויטרס
מטוס עם ציוד לסיוע הומניטרי שנשלח ללוב מאיחוד האמירויות
מטוס עם ציוד לסיוע הומניטרי שנשלח ללוב מאיחוד האמירויות | צילום: רויטרס

לדברי ארגון ההגירה הבין-לאומי של האו"ם, כ-30 אלף תושבים נעקרו מבתיהם ועשרות אלפים נוספים נעדרים, בעקבות ההרס שזרעה הסופה "דניאל" - שהביאה עמה כמויות משקעים אדירות וגרמה לקריסתם של שני סכרים בעיר הנמל דרנה שבצפון המדינה. בתי חולים הושבתו בעקבות העומסים החריגים, וחדרי המתים בהם התמלאו לחלוטין.

נזקי הסופה ''דניאל'' בדרנה אשר בלוב
''השיקום יעלה מיליארדי דולרים'' | צילום: רויטרס
נזקי הסופה ''דניאל'' בלוב
נזקי הסופה ''דניאל'' בלוב | צילום: רויטרס

אמש דווח כי הפגיעה הקשה בתשתיות הפכה אזורים מסוימים לבלתי נגישים בעבור צוותי חילוץ וסיוע הומניטרי. העיר דרנה מוכת האסון נמצאת תחת שליטתו של הגנרל ח'לפה הפטאר, שעומד בראשות הצבא הלובי הלאומי שזוכה לתמיכה של הפרלמנט השולט במזרח המדינה. הפטאר נאבק על השלטון במדינה מול הממשלה הזמנית של עבד אל-חמיד דבייבה, שזוכה לתמיכת האו"ם וממוקמת בטריפולי. המצב הפוליטי המורכב בלוב, שנחשבת למדינה מפורקת מאז אירועי האביב הערבי, מוסיפה לממדי האסון ומקשה על התמודדות עם הנזקים הכבדים.

שר התעופה האזרחית בלוב, הישאם אבו-צ'יקאט, העריך כי מספר הקורבנות עלול להגיע ליותר מ-10,000 בני אדם. "הים פולט גופות ללא הפסקה", אמר, והוסיף: "השיקום יעלה מיליארדי דולרים".

אסון השיטפונות בלוב
אסון השיטפונות בלוב | צילום: רויטרס

הסופה אף פגעה באמצעי תקשורת - מה שמקשה על צוותי החילוץ ומעורר דאגה רבה בקרב בני משפחותיהם של תושבי דרנה החיים מחוץ ללוב ולא מצליחים ליצור עמם קשר. איה, פלסטינית שבני דודיה חיים בדרנה, סיפרה ל-CNN כי היא לא מצליחה ליצור קשר עם קרוביה. "אני מודאגת מאוד", סיפרה, "יש לי שני בני דודים שחיים בעיר ונראה שהתקשורת נפלה שם לחלוטין. אני לא יודעת אפילו אם הם בחיים".