סקר: שליש מהאמריקנים לא מאמין ששישה מיליון יהודים נספו בשואה

מסקר שפורסם בארה"ב עולה כי כמחצית מאזרחי המדינה לא מכירים שמות של מחנות השמדה וכי כ-66% לא ידעו מהו אושוויץ. לצד הנתונים המדאיגים, 93% סבורים כי יש ללמד את זוועות השואה בבי"ס

פעילים ניאו-נאצים מפגינים בארה"ב - ארכיון | צילום: רויטרס

כשליש מהאמריקנים לא מאמין שבשואה נרצחו שישה מיליון יהודים  - כך עולה מסקר, שפורסם בארה"ב בסוף השבוע, ונערך על ידי הוועדה לתביעות חומריות של יהודים נגד גרמניה לאחר המלחמה. עוד עולה מהסקר, שהתבסס על תשובותיהם של 1,350 אמריקנים, כי 70% מאמינים כי לבני עמם אכפת פחות מאירועי השואה מאשר בעבר.

הסקר שופך אור על פערי הידע שבקרב העם האמריקני בנוגע לשואת העם היהודי במלחמת העולם השנייה. צוות הועדה חשף כי חוסר הבנה עמוק קיים בעיקר בקרב צעירי אמריקה בנושא – ודורש שבתי הספר ברחבי המעצמה ינחילו בקרב תלמידיהם את זיכרון פשעי השואה. למרות הנתונים המדאיגים מהסקר עולה כי מרבית האמריקנים (58%) טוענים כי לדעתם האירועים עלולים להתרחש פעם נוספת וכי 93% מהנשאלים סבורים שיש ללמד את זוועות השואה בבתי הספר.

כתבות נוספות בנושא:

נשיא ברזיל: "לא התכוונתי להשתמש בסליחה בהקשר של השואה"

ארה"ב: בן 30 הואשם בפרסום תכני שנאה ואיומים אנטישמיים

אירוע אנטישמי בארגנטינה: מתפללים נפצעו בתקיפה בבית כנסת

מחנה ההשמדה אושוויץ
מחנה ההשמדה אושוויץ | צילום: getty images

פערים מטרידים בידע עלו גם בנוגע לפרטים ההיסטוריים הבסיסיים בנושא. כמחצית מהאמריקנים לא הצליחו לנקוב בשם של מחנה השמדה אחד – ואילו שני שלישים מהמשיבים לא ידעו מהו אושוויץ. 15% סברו כי יש להתיר פרסום של סמלים נאצים ואילו 11% סברו שהחזקה בתפיסה הניאו-נאצית היא מקובלת.

הממצאים בסקר מדאיגים במיוחד בהתחשב בהתרעות הרבות על קבוצות שנאה שמתעוררות בשנים האחרונות, וחורטות בגאווה על דגליהם דעות גזעניות ואנטישמיות. דוח שפרסם "המרכז לחקר עוני הדרום", טען כי מספר קבוצות השנאה בארה"ב גדל ב-20% בשלוש השנים האחרונות, ו-30 קבוצות ניאו-נאציות נוספות הוקמו.

צלבי קרס על אנדרטה אנטי פשיסטית בבולגריה
צלבי קרס על אנדרטה אנטי פשיסטית בבולגריה | צילום: SOFIAGLOBE.COM

ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל הליגה נגד השמצה, מסביר שמחקר של ארגונו מראה כי "האמריקנים באופן מכריע יודעים שהשואה התרחשה". עם זאת, לדבריו, ארגונו מביע זה זמן רב חששות לגבי רמת הידע בנוגע למאורעות השואה במיוחד בקרב הצעירים. "ככל שאנחנו מתרחקים מהאירועים הנוראים של תקופת השלטון הנאצית, אנחנו צריכים להיות יצירתיים יותר בחיבור בין צעירים, שעבורם זו היסטוריה עתיקה, לזוועות שהתרחשו - וללמד אותם כיצד היא רלוונטית לחברה של היום", סיכם גרינבלט.