עוצר מסכים: סין תאסור על בני נוער לשחק משחקי וידאו בלילה

בייג'ינג הודיעה על הנחיות חדשות המגבילות את זמנם של הקטינים מול המשחק, וכן את כמות הכסף שיוכלו להעביר אל חשבונות הגיימינג. "המטרה היא להגן על בריאותם הנפשית והפיזית"

מתבגרים סינים משחקים במשחקי וידיאו
מתבגרים סינים משחקים במשחקי וידיאו | צילום: רויטרס

ממשלת סין הודיעה היום (חמישי) שתאסור על ילדים ובני נוער לשחק במשחקי וידאו במהלך הלילה, בין עשר לשמונה בבוקר למחרת במהלך ימות השבוע. זאת, במטרה להפחית את ההתמכרות למשחקים אלה במדינה. בשיחה עם סוכנות הידיעות הממשלתית צ'ינואה, דובר הממשל מסר כי מטרת החוקים החדשים הוא "ליצור מרחב אינטרנטי נקי", ו"להגן על הבריאות הפיזית והנפשית של קטינים במדינה".

תחת ההנחיות החדשות, יוגבל גם זמן המשחק הכולל של קטינים עד גיל 18 ל-90 דקות בסך הכל בימי חול, ועד לשלוש שעות משחק בסופי שבוע ובחגים. כמו כן, כמות הכסף שיוכלו הילדים להעביר אל חשבון הגיימיניג שלהם תוגבל גם היא. גיימרים בני שמונה עד 16 יוכלו להפקיד עד 200 יואן, עד כמאה שקלים. הסכום המקסימלי שיוכלו להעביר בני 16 עד 18 הוא 400 יואן, כמאתיים שקלים. "אנו מבצעים את תפקידנו בפיקוח על בני הנוער והילדים במדינה. כעת, האחריות מוטלת על חברות הגיימינג", הוסיף.

לכתבות נוספות בחדשות 13:

אינסטגרם זה כבר פאסה: כך כבשה "טיק טוק" הסינית את בני הנוער

לאחר הירי: משחקי מחשב אלימים ירדו מהמדפים – הרובים ישארו

טראמפ על מקרי הירי: "להפסיק לפאר אלימות, כולל במשחקי וידאו"

עוד אמר דובר הממשלה כי "הממשלה גם עובדת עם המשטרה על מנת ליצור מנגון זיהוי משתמשים המבוסס על פרטי זיהוי אמיתיים של אזרחים במדינה". הנחיות אלה הן המהלך האחרון שהמדינה עושה על מנת להגביר את הפיקוח על תעשיית הגיימינג במדינה.

באוגוסט של השנה שעברה, הודיעה סין שתגביל את מספר המשחקים הזמינים למשמשים במדינה. זאת "במטרה להפחית קוצר ראייה בקרב ילדים ומתבגרים". עוד העבירה הממשלה ביקורת בשנת 2017 על המשחק הפופלרי במדינה "כבוד המלכים", בטענה שגורם להתמכרות בקרב צעירים.

סין היא שוק הגיימינג הגדול ביותר בעולם ומספקת כרבע מנתחי הרווח העולמי בתחום, כך לפי חברת המחקר "ניוזו". על פי הערכות החברה, הרווח הכללי שהגיע מסין ב-2018 עמד על 38 מיליארד דולרים.